Sfeerreportage Werkconferentie

Korte reportage van de Werkconferentie 'Alleen met Elkaar', die op vrijdag 31 maart 2023 plaatsvond in HanzePlaza Groningen. De conferentie stond in het teken van de vraag: "Waarom is het belangrijk om nu al aandacht te besteden aan uw laatste levensfase?" Bekijk sfeerbeelden en beluister korte citaten van de organisatie en enkele deelnemers.

Waarom nu al praten over het levenseinde?

Nadenken en praten over de laatste levensfase is belangrijk, omdat het alle betrokkenen duidelijkheid verschaft over uw wensen. Wat vindt u belangrijk in uw leven? Door hierover na te denken en uw wensen te bespreken met uw naasten en met uw zorgaanbieders, vergroot u de kans dat uw laatste levensfase zo verloopt zoals u dat graag zou willen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem gerust contact met ons op.

Contact
Downloads

Handige Hulpmidddelen

Onderstaande handige hulpmiddelen kunt u downloaden en gebruiken. In de folder kunt u de belangrijkste informatie nog eens nalezen en in het digitale wensenboekje vindt u nog veel meer informatie en kunt u uw eigen wensen en gedachten meteen vastleggen. 

Folder Voorbereiding Laatste Levensfase

Wat komt er kijken bij het nadenken en spreken over de laatste levensfase? In deze folder hebben we een aantal belangrijke thema's en aandachtspunten voor u op een rijtje gezet.

Download de folder

Wensenboekje 'Mijn Laatste Levensfase'

Voor iedereen die serieus wil nadenken over de laatste levensfase is dit handige boekje beschikbaar, gemaakt door Netwerken Palliatieve Zorg Groningen. Het boekje is te gebruiken als inspiratiebron, als praatstuk en als invuldocument.

Download het Wensenboekje

Relevante websites

Onderstaande website zijn de moeite waard om eens te bezoeken.