Signaleringskaart voor medewerkers Huishouding en Welzijn gepresenteerd

APC Drenthe organiseerde op 15 december een Belevingsmiddag bij Van der Valk in Assen. De middag was bedoeld voor medewerkers Huishouding en Welzijn. Tijdens een feestelijk en informatief programma werd de Signaleringskaart gepresenteerd. Daarin staan concrete acties die medewerkers kunnen ondernemen als er zorgen, of een ‘niet pluis’ gevoel, zijn over cliënten in de laatste levensfase.

De ongeveer 100 aanwezigen werden getrakteerd op een film, een inhoudelijke lezing door Rob Bruntink en een verassend stukje theater door Ilse en Agaath van Theater aan de Lijn. Zij speelden samen met Rika Roffelsen drie scènes uit de dagelijkse praktijk en gingen hierover in gesprek met het publiek. Casemanagers Mariëlle en Karin lieten mensen via een VR-bril (virtual reality) kennismaken met de wereld van mensen met dementie. Iedereen ging tevreden naar huis met een goed gevulde Goodiebag en natuurlijk met de Signaleringskaart die hier te downloaden is.

Voor herhaling vatbaar
“Het was een waardevolle en leerzame middag“, vertelt Harmiene Gommans, netwerkcoördinator Palliatieve Zorg Drenthe & Steenwijkerland. “Deze inspirerende vorm om informatie en kennis te delen werd zeer gewaardeerd. De Belevingsmiddag is dan ook zeker voor herhaling vatbaar!”  

Lees meer
Terug naar overzicht